Over ons

Het begon met paard en kar...

 

"Van wanneer dateert jullie bedrijf?", is een vraag die ons geregeld gesteld wordt. Ook voor ons is het moeilijk om er een precies antwoord op te geven. Eén ding is wel zeker: het ontstaan van ons bedrijf dateert van in het begin van vorige eeuw en dit begon met paard en kar.

Eerste generatie

Rond 1905 trokken Aloïs Herman en zijn vrouw Melanie De bundel voor de eerste keer de weg op met paard en kar. Ze verkochten groenten en planten van deur tot deur.

Tweede generatie

Pas na WO II (1945) breidden de activiteiten zich uit. Hipolite Marckx en zijn vrouw Augustine Herman nemen het roer over en gaan van start met de opbouw van meerdere serres. De focus ligt nu meer op de kweek van kamerplanten met als doel deze te verkopen op verscheidene markten. De ouders kunnen ook rekenen op hun drie onafscheidelijke zonen Gilbert, Aloïs en Willy Marckx.

Derde generatie

Pas in 1969 nemen de drie broers het bedrijf volledig over. De focus lag nog steeds op het kweken van planten en de verkoop ervan op markten. Maar ook de thuisbasis van het bedrijf werd verder ontwikkeld en ging een belangrijkere rol gaan spelen bij de verkoop van de producten.

Vierde generatie - huidige zaakvoerders

In 1990 laat nonkel Gilbert Marckx het bedrijf volledig over aan de toen nog heel jonge broers, André en Dimitri Meert. Deze kregen van begin tot eind de nodige ondersteuning van hun vader Willy Meert.

Aan het begin van hun carrière namen ze nog steeds deel aan de zondagsmarkt in Brussel, maar na het doorvoeren van heel wat uitbreidingen en moderniseringen, gaven ze deze activiteit op. Zo werden de oude serres afgebroken en vervangen door nieuwe, moderne serres. Onder creatieve impulsen van hun vrouwen, focusten ze zich niet enkel op kamerplanten, maar ook op buitenplanten, meststoffen, potgronden, barbecues, potterie, geschenkartikelen, decoratie en zoveel meer.

Wat dus ooit begon met paard en kar, is nu geëvolueerd tot een modern bedrijf dat bij velen uit de regio een belletje doet rinkelen.

WORDT VERVOLGD