Kamerplanten

Kamerplanten zijn helemaal in!

Het maakt niet uit of je veel of weinig ruimte hebt, of je wel of geen groene vingers hebt, of je veel of weinig licht in huis of op kantoor hebt. In ons tuincentrum hebben we voor elk wat wils! Je kan er ook gewoonweg niet omheen, in tijdschriften, kranten, op social media, overal wordt er gesproken over "trendy kamerplanten". Niet zo heel verbazend, want een (vooral groene) kamerplant in uw omgeving heeft namelijk heel wat voordelen te bieden:

 • Verbetert de luchtkwaliteit

Een onderzoek uitgevoerd door NASA bewijst de positieve effecten van kamerplanten op de luchtkwaliteit. In dit onderzoek plaatsten ze kamerplanten in gesloten ruimtes en wat bleek: zowel de wortel als de bladeren zorgden ervoor dat de ongezonde lucht (co en formaldehyde) gezuiverd werd.

Nieuwsgierig naar de meest luchtzuiverende planten? Hier een opsomming van de voornaamsten, steeds ter beschikking in ons tuincentrum:

 1. Lepelplant of spathiphyllum
 2. Dracaena
 3. Klimop of helix
 4. Sansevieria
 5. Graslelie of chlorophytum
 6. Epipremnum
 7. Calathea
 8. Goudpalm en kentia
 • Verbetert de akoestiek

Hoe groter de plant, des te beter de akoestiek. De bladeren van planten absorberen namelijk het geluid. Voor diegenen die graag in alle rust en stilte studeren, een boek lezen of zich willen concentreren op hun werk kan een kamerplant dus goed van pas komen.

 • Vermindert stress en verbetert de productiviteit

Onderzoek wees reeds uit dat kamerplanten de stress doen afnemen. "Hoezo?" zal je misschien denken. Heel eenvoudig, kamerplanten stralen rust uit, je ziet ze groeien en bloeien en ze brengen je helemaal terug naar de basis, de groene natuur. Plaats er daarom op strategische plekken.

Minder stress betekent minder zorgen waardoor je persoonlijke productiviteit en dat van anderen verhoogt.

 

Nieuwsgierig naar nog meer voordelen? Haal er snel één in huis of op het kantoor en ontdek ze zelf. Ons tuincentrum beschikt over heel wat verschillende soorten kamerplanten die wekelijks meerdere malen worden aangevuld.