Fleur je huis of wintertuin op met Helleborus

Fleur je huis of wintertuin op met Helleborus

Een van de mooiste winterse bloeiers is de Helleborus, ook wel kerstroos of winterroos genoemd. Een fantastische blikvanger die maandenlang bloeit. Van hartje winter tot diep in de lente kun je genieten van de prachtige bloemen die in de meest uiteenlopende kleuren worden aangeboden. Ze zijn er in effen kleuren, fraai gespikkeld of zelfs decoratief gevlekt, er is werkelijk voor ieder wat wils. Mooi in je tuin of op het terras, maar vergeet ook de huiskamer niet. Ook daar bloeit de Helleborus namelijk naar hartelust.

Decoratief in de tuin

Helleborus is wintergroen en daardoor het hele jaar door decoratief. Hij combineert daarnaast ook nog eens prachtig met andere planten in de tuin. Combineer hem met wintergroene varens zoals Polystichum of ga voor kleur in combinatie met voorjaarsbloeiende heesters en bolgewassen. Zet ook eens een aantal Helleborussen onder bladverliezende bomen en struiken. De bloemen fleuren de kale boel hier in de wintermaanden mooi op.

Planten & verzorgen

Helleborus kan op balkon of terras prima in een mooie sierpot worden geplaatst. Denk er dan wel aan om de potten te beschermen tegen vorst. Wil je de Helleborus in de tuin planten, dan is februari/maart daar de beste tijd voor. Zet de Helleborus bij voorkeur op een plek in de halfschaduw op een humusrijke, beschutte plek. Knip eind december of begin januari oud blad af om plaats te maken voor de bloemen en nieuw blad.

Stylingtip!

Ook in huis kun je genieten van de Helleborus. Zet een enkele Helleborus op een prominente plek in een mooie sierpot of maak een groepje van Helleborussen in een kleine potmaat op een schaal. Wil je eens iets anders? Leg een aantal bloemen van de Helleborus in je favoriete kleur in een mooie schaal met een laagje water. Leuk voor op tafel! De bloemen komen zo prachtig tot hun recht en zullen door iedereen zeker worden bewonderd.

Helleborus orientalis | gekopgroen.nl   Helleborus argutifolius   Helleborus orientalis hybridus | gekopgroen.nl