Amaryllis, vrolijk in donkere winterdagen

Amaryllis, vrolijk in donkere winterdagen

In deze donkere winterdagen heeft eigenlijk iedereen wel behoefte aan wat gezelligheid. Kaarsjes op tafel en zachte kussens op de bank... En natuurlijk een mooie plant in huis. De amaryllis ofwel Hippeastrum een echte must have. Met haar prachtige grote bloemen vrolijkt ze je huis direct op.

Stylingtips

De amaryllis is een veelzijdige bloeier waarmee je werkelijk alle kanten op kunt. Ze is mooi in een decoratie op tafel, stralend in haar eentje in een mooie sierpot en vormt een spectaculair boeket met vijf bloemen in een vaas. Combineer een witte amaryllis eens met stralend witte hyacinten voor een stijlvol en trendy geheel. Of zet een aantal amarylissen  bij elkaar in een paar mooie vazen. Het resultaat in verbluffend.

Van bol tot bloeier

Met een beetje aandacht ontwikkelt de amaryllis zich razendsnel. Mooi om te zien hoe in een paar weken tijd de knoppen worden gevormd en uiteindelijk de grote bloemen opengaan. Geef je amaryllis een licht en warm plekje in huis en voorkom tocht. Zodra de bloem zich ontwikkelt is het belangrijk veel water te geven. Draai de pot daarnaast regelmatig, de plant zal dan gelijkmatig groeien.

Ideale sfeermaker voor ieder interieur

Van oorsprong vind je de amaryllis in Midden- en Zuid-Amerika, waar hij in diverse verschillende soorten groeit. Ook voor onze huiskamers zijn veel soorten verkrijgbaar. Het bekendst is natuurlijk de rode variant. Maar tegenwoordig zijn ze in veel spectaculaire kleuren verkrijgbaar: bordeauxrood, knalrood, spierwit, crème, roze en zalmroze. Ze zijn er in enkele en dubbele varianten, met strepen en in allerlei combinaties van kleuren. De amaryllis is daarom een ideale sfeermaker in zowel klassieke als moderne interieurs.