Minituinieren, helemaal hip!

Minituinieren, helemaal hip!

Tuinieren in het klein is helemaal in opkomst. Of je nu wel of geen groene vingers hebt, een tuin, terras of balkon... minituinieren is voor iedereen . En, nog leuker, het kan ook als het buiten koud, nat en guur weer is. Minituinieren doe je namelijk binnen. Met een mooie schaal of pot creëer je naar eigen idee een prachtig klein tuintje met echte plantjes en miniatuur accessoires. Stoeltjes, tafeltjes, tuinhekjes, bruggetjes, vogelhuisjes, een romantisch rozenboogje en siersteentjes. Allemaal in mini formaat.

Helemaal hip

In Amerika zijn de minituintjes al een ware rage. Sonja Pouw, tuinierster in hart en nieren heeft de trend naar Nederland gehaald. Om ook in de winter te kunnen blijven tuinieren maakt ze kleine siertuintjes met echte plantjes. Inmiddels deelt ze haar hobby met veel andere tuinliefhebbers.

Leef je uit!

Minituintjes kun je heel eenvoudig maken met een mooie schaal of pot. Heb je de slag eenmaal te pakken, maak dan ook eens gebruik van een mooi theekopje als basis. Of snijdt een vlak uit een dik boek en creëer daarin je minituintje. Om het helemaal af te maken kun je naar hartelust eigen decoraties toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een slinger van vlaggetjes of een waslijn met minikleertjes van papier of stof. Leef je uit!

Stap voor stap je eigen minituintje

Minituinieren is heel eenvoudig. Kies in het tuincentrum de miniplantjes die bij jou passen en zoek er een aantal bijpassende accessoires bij. Met kiezeltjes en mos, maak je het geheel af. En vergeet ook de kleine gereedschapjes voor het onderhoud niet. Met ons stappenplan maak je in vijf stappen eenvoudig je eigen minituintje. Leuk voor nu in huis, maar straks natuurlijk ook op de tuintafel, terras of balkon.