Mooi dit seizoen

Mooi dit seizoen

De wintertuin saai of ongezellig? Dat hoeft zeker niet. Ook in deze tijd van het jaar zijn er nog voldoende mooie planten om van te genieten. Hieronder onze 3 toppers, helleborus, winterakoniet en alpenviooltje, op een rijtje. Drie prachtige planten die ook in de winter je tuin opfleuren met hun mooie bloemen.

Helleborus

De Helleborus is een prachtige buitenplant voor de koude wintermaanden. De witte bloemen steken bijzonder mooi af tegen de donkere bladeren. De plant bloeit rijkelijk van eind november tot het vroege voorjaar. Deze vaste plant staat graag op een schaduwrijk plekje en wordt ongeveer 30 cm hoog. Je kunt de Helleborus het best planten als het vorstvrij is. Verder is het belangrijk de kluit goed nat te houden. Zo voorkom je dat de plant bevriest of uitdroogt.

Winterakoniet (Eranthis hyemalis)

De winterakoniet is een van de eerste voorjaarsbloeiers in de tuin. Zelfs wanneer het sneeuwt kun je genieten van zijn vrolijke gele bloemen. Zet de winterakoniet in de border, in het gazon of onder de struiken. In groepjes hebben de bloemen het meeste effect. En maak ook eens de combinatie met sneeuklokjes, erg mooi!

alpenviooltje, cyclamen coum | gekopgroen.nlAlpenviooltje (Cyclamen coum)

Dit prachtige kleine plantje siert je border vanaf januari met mooie fijne bloemetjes. Voor een mooi effect, kun je er het best zoveel mogelijk planten. Een enkeling valt namelijk niet zo op. Het alpenviooltje komt oospronkelijk uit Turkije en werd vroeger vooral gebruikt tegen hoofd-, huid- en spierpijn.