Botanic Wild

Botanic Wild

De trend die je in 2015 veel zult zien is: ‘Botanic Wild’. Met deze trend breng je de natuur naar binnen. Vlinders, insecten en bloemen buzzen dit seizoen rond in je interieur.

Botanic wild, Kentiapalm, Olifantspoot, Japanse nestvaren, Calathea | gekopgroen.nl‘Maak van je huis een botanische tuin’! 

Patronen van bladeren en bloemen worden aangevuld met mooie botanische prenten van insecten. Diverse tinten groen en bruin voeren in deze trend de boventoon. Een mooi contrast in combinatie met de kleuren oranje en geel. Bij deze trend is ‘less is more’ zeker niet het juiste mantra. Veel soorten planten worden bij elkaar geplaatst in het interieur. Ook materialen die je vindt in de natuur zoals mooie takken, stammen en bloemen geven een authentieke sfeer en zorgen voor een prachtig interieur dat een verhaal verteld. Hoe ‘natuurlijker’, hoe beter!

Kies de juiste kleur

Maak slim gebruik van kleur door bijvoorbeeld een muur groen te maken. Dit zet meteen een goede sfeer neer. Een groene, bruine of grijze bank past prachtig binnen deze trend. Zeker wanneer je deze vol legt met veel kussens met prints van planten en bloemen. Ook effen kussens in groene, bruine en oranje tinten versterken het botanische effect.

Nostalgisch gevoel

We halen de natuur in huis met botanische prints. Mooie gedetailleerde tekeningen van planten, bloemen en het dierenrijk. Het geeft een beetje een nostalgisch gevoel. Zo halen we de natuur in huis zonder verdere verplichtingen. We gaan op zoek naar een nieuw exemplaar of snuffelen goed rond op een antiekmarkt om hopelijk een authentiek exemplaar op de kop te tikken. Want zeg nou eerlijk, de oude zijn wel het mooist, zeker in een groepje bij elkaar!

Botanic wild, orchidee | gekopgroen.nl  Botanic wild, sfeerlicht | gekopgroen.nl  Botanic wild, vlinders | gekopgroen.nl