Tijd voor een frisse, groene start!

Tijd voor een frisse, groene start!

Het is januari en de feestdagen zijn achter de rug, de kerstballen terug in de doos en de kerstboom is weer opgeruimd. Het nieuwe jaar is begonnen. Nu de kerstboom weg is, ziet je woonkamer er ineens heel leeg uit. Gelukkig kun je bij onze tuincentra terecht voor mooie kamerplanten. Met een grote kamerplant heb je een wat kale hoek in één keer opgevrolijkt. Zo geef je je huis een nieuwe look met kamerplanten die bijdragen aan een frisse, groene start.

Gek op Groene kamerplanten

Kamerplanten zijn gezond, dat weet iedereen. Ze zuiveren de lucht en filteren schadelijke stoffen. Daarnaast produceren ze zuivere zuurstof. Maar je wordt er ook blij van! Hoe dat komt? Planten zijn zo'n wezelijk onderdeel van de natuur dat ze ons intuïtief aantrekken. Dit gevoel is het sterkst bij groene kamerplanten. Kort gezegd, we zijn Gek op Groene kamerplanten!


Polyscias, kamerplant | gekopgroen.nlKamerplanten in je huis

Een musthave in ieder interieur is een grote, groene kamerplant. Een lege of ongezellige hoek in de woonkamer vraagt om een XL plant die richting het plafond gaat. Grote kamerplanten komen uit de tropen, maar voelen zich prima thuis in onze Hollandse huizen. Ze geven onze huizen een gezellige sfeer met hun exotische uitstraling. Grote planten als de dadelpalm (Phoenix roebelenii), kentiapalm, bananenboom (Musa), olifantspoot (Beaucarnea recurvata), Yucca, Ficus lyrata, Pachira en de boomvaren (Dicksonia) in een extra large pot of mand doen wonderen in je interieur!

Hoe groen is jouw interieur?

Iedereen heeft plaats voor kamerplanten, je kunt ze namelijk op veel verschillende manieren toepassen. Naast de geijkte salontafel, vensterbank en schoorsteenmantel zijn er ook plaatsen waar je minder snel aan denkt. Zo kun je op een wandplank of in een open kast prima een mooie hangplant kwijt. En denk ook eens aan de hal, slaapkamer en badkamer. Ook in deze ruimtes kun je kamerplanten prima toepassen. Succes met je groene metamorfose!

Leuk om te weten

Resultaten uit het Nationaal Kerstboom- en Kamerplantonderzoek (2012) laten zien dat de kerstboom onverminderd populair is. Maar liefst 79% van de Nederlanders heeft met Kerst een versierde boom in huis. Deze neemt over het algemeen de nodige ruimte in beslag. Niet verwonderlijk dat ruim de helft van de Nederlanders een leeg en ongezellig gevoel overhoudt, zodra de boom weg is. 51% plaatst dan ook zo snel mogelijk iets op de plek van de boom, zoals een kamerplant.


Polyscias, kamerplant | gekopgroen.nl   Pteris, kamerplant | gekopgroen.nl   Dypsis lutescens, goudpalm | gekopgroen.nl