Internationale Tuintrends 2014

Internationale Tuintrends 2014

De EFSA (European Floral & Lifestyle Suppliers Association) komt in samenwerking met een trendbureau uit Parijs met maar liefst vijf tuin- en interieurtrends voor 2014. Een beknopt overzicht; pluk eruit wat bij u past!

  • Romantisch

Vrouwelijk en verfijnd, met beigetinten en kaki’s gecombineerd met gele en roze tinten. Tuinmeubels met ronde, omhullende vormen en lijnen en bloemen en planten als rozen, pioenen, orchideeën en kersenbloesem.

  • Zacht en teer

Ronde vormen. Kleine motieven zoals strepen, ruiten en kleine druppeltjes. Materialen: geschilderd metaal en hout, aardewerk en porselein. Voorjaarsbloemen, zoals madeliefjes, boterbloemen, krokussen en narcissen.

  • Weelderig Italiaans

Warme kleuren als tomatenrood en zonnebloemgeel. Een culinair feestje met kruiden en groenten als aubergines, komkommers, paprika’s en knoflook. Een wijnkoeler en een barbecue mogen niet ontbreken. Natuurlijke materialen, zoals hout, gevlochten rotan, terracotta, rustiek en gebobbeld glas.

  • Speels en sjiek

Een basis van lichte tinten, variërend van porselein tot parelmoer, gecombineerd met felle kleuren of fluortinten. Wilde motieven met ongebruikelijke digitale afdrukken van bloemen, boeketten en takken verwerkt met viltstift en gecombineerd met metallic accenten. Materialen als kunststof kant, perspex, plexiglas en gekleurd glaswerk.

  • Avontuurlijke mix

Kaki’s en houttinten, gecombineerd met variaties van turquoise en aquagroen. Motieven in de vorm van dieren en insecten, geometrische en etnische patronen. Materialen: bewerkt aardewerk, beton, verzinkt staal, zinken potten en geoxideerde metalen. Vreemde planten zoals lianen en vleesetende planten.