Opzomeren!

Opzomeren!

Wanneer in april en mei de zon aan kracht wint, zie je overal de ramen en deuren weer opengaan. Het ideale moment om je balkon en terras in gereedheid te brengen voor een mooie zomer. Oftewel: Opzomeren! Met balkon- en terrasplanten is dat zo gebeurd. En dan de hele zomer lekker buiten leven en volop genieten van zomerse kleuren en geuren...

Zacht of hard
Met zomerbloeiers in fris wit en zachte pastellen creëer je in een mum van tijd een romantische, zomerzoete sfeer op je balkon of terras. Kies je voor potten en manden in rustige kleuren, dan komen je zomerbloeiers het meest tot hun recht. Nu nog een comfortabele stoel erbij en dan kan het grote genieten beginnen. Krijg je energie van felle hartje-zomer-kleuren? Dan kun je nu los met zomerbloeiers. Combineer rood met paars. Roze met oranje. De natuur geeft het goede voorbeeld. Alles kan. Heb je nog energie over? Zet er dan ook wat kruiden- en groenteplantjes bij. Voor je er erg in hebt, sta je midden in je eigen 'urban garden'.

Gieten en genieten
Balkon- en terrasplanten krijgen graag regelmatig water en op z'n tijd wat plantenvoeding. Zet een (mooie) gieter naast de planten, dan is dat zo gebeurd. Kijk meteen even of je uitgebloeide bloemen ziet. Als je die weghaalt, gebruikt de plant zijn energie voor het aanmaken van nieuwe bloemen. En dan kun jij de hele zomer genieten van bloemen, bloemen en nog eens bloemen.

DIY 1: Inblikken
Heb je bont gekleurde (olijfolie)blikken in huis? Zet ze deze zomer op je balkon of terras. Leuk met mediterrane planten, zoals geurende kruiden en kleurrijke zomerbloeiers. Vergeet niet in de bodem van elk blik een paar gaten te maken, zodat het overtollige regenwater kan weglopen.

DIY 2: Zoek het hogerop
Hoe klein je balkon of terras ook is, verticaal tuinieren met zomerbloeiers kan altijd. Hang bijvoorbeeld een weelderig groeiende zomerbloeier in een 'saai' hoekje. Gebruik een balkonhek of een muurtje om een serie zomerbloeiers op te hangen. Zorg voor variatie en hoogteverschillen. Zo kun je zelfs op het kleinste balkon of terras een uitbundige zomersfeer creëren.

 

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.mooiwatplantendoen.nl